Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.000 registrovaných u nás, celkem 1.079.000 registrovaných (CZ+EN), přes 51.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Trubkovice |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
JakubMasin
Nováček Přihlášen: 18.čer.2015 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mechanical 2022, Inventor 2022 Stav: Offline Bodů: 4 |
Téma: Trubkovice Zasláno: 18.čer.2015 v 15:29 |
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jakým nejjednodušším postupem nakreslit trubkovnici výměníku? V Solid Edge bylo obdélníkové pole celkem dobře editovatelné a šlo v něm nastavit přesazení řad a celkem snadno vypínat jednotlivé otvory tak abych dosáhl požadovaného tvaru pole a nechce se mi věřit, že v Inventoru je to tak náročná věc. Viz. přiložený výkres. |
|
raspi
Zasloužilý člen Přihlášen: 20.úno.2009 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCAD Mechanical, VariCAD, Inventor, Solidworks Stav: Offline Bodů: 189 |
Zasláno: 18.čer.2015 v 19:19 |
V Solidworksu je na to přímo funkce. Vyvrtá se jedna díra včetně sražení hran, nakreslí se skica (obrys rozvrtání), nastaví parametry rozvrtání, klik myší a je to. Jenže v Inventoru jsem na nic podobného nepřišel a ani naše podpora si s tím neví rady. :-(
Přesně tu samou funkci kdyby vývojáři udělali, to by bylo super. Místo toho si hrají s ikonkama... :-( |
|
Jiri.Dostal
TOP uživatel Přihlášen: 03.bře.2011 Lokalita: ČR (PL) Používám: INV 2021, MCAD 2021, Vault 2021 Pro Stav: Offline Bodů: 483 |
Zasláno: 19.čer.2015 v 10:31 |
Pole podle bodů v náčrtu mi taky chybí.
V obdélníkovém poli Inventoru lze vypínat pouze výskyty, přesazení upravovat nejde.
|
|
Cheff
CAD/BIM manager Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
Zasláno: 19.čer.2015 v 13:17 |
A nešel by na to adaptovat způsob tvorby "nepravidelného pole" - více o této technice ZDE
|
|
Navara
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
Zasláno: 25.čer.2015 v 15:29 |
Tohle je hodně zajímavá myšlenka. Zkusil jsem si na to udělat malý test a takhle nějak to dopadlo.
Je to hodně syrové a do produkčního nasazení tomu ještě dost chybí, ale pokud by se našli zájemci, tak je možné to dopracovat do produkčního stavu. Zde je možné si stáhnout výsledek pro Inventor 2015. Z důvodu velikosti je potřeba přetáhnout "Konec součásti" na konec.
|
|
raspi
Zasloužilý člen Přihlášen: 20.úno.2009 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCAD Mechanical, VariCAD, Inventor, Solidworks Stav: Offline Bodů: 189 |
Zasláno: 25.čer.2015 v 16:36 |
Paráda, takhle by to mohlo jít. Akorát když změním obrys rozvrtání, tak díry zůstanou tak jak původně byly.
Tu ikonu "Holes pattern" najdu v IA 2015 kde? Upravil raspi - 25.čer.2015 v 16:46 |
|
JakubMasin
Nováček Přihlášen: 18.čer.2015 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mechanical 2022, Inventor 2022 Stav: Offline Bodů: 4 |
Zasláno: 26.čer.2015 v 08:37 |
Dobrý den, děkuji za reakci. Mohl by jste prosím Vás více rozvézt jak jste vytvořil ten příkaz Holes Patter který jste použil? Děkuji Vám
|
|
Navara
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
Zasláno: 26.čer.2015 v 09:05 |
Jak jsem psal, je to jenom testovací demo, jestli je to proveditelné. Takže pro plné nasazení by bylo potřeba dodělat funkce pro editaci a automatickou aktualizaci. Určitě by se hodila i funkce pro tvorbu děr sražených na obou stranách atd. Ten příkaz nenajdete nikde, protože jsem si ho sám vytvořil (Kombinací iLogic a XTools).
Princip funkce spočívá ve zjištění který bod je uvnitř nakresleného profilu a ten použít pro tvorbu díry. Programově si potom musíte obsloužit tuhle logiku a automatickou tvorbu děr. Větší podrobnosti tu ale uvádět nebudu. Pokud byste se do toho chtěli sami pustit, tak veškeré zdroje jsem čerpal z veřejné dokumentaci k API Inventoru. Uvedl jsem to tu proto, abych zjistil ,jestli by o takovou aplikaci byl zájem a pokud ano, tak z toho může vzniknout hotová aplikace.
Upravil Navara - 26.čer.2015 v 09:08 |
|
JakubMasin
Zasláno: 16.čvc.2015 v 09:48 |
Dobrý den, co to znamená, že by "vznikla hotová aplikace"?
|
|
kosulic
Zasloužilý člen Přihlášen: 24.úno.2010 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 158 |
Zasláno: 21.čvc.2015 v 19:14 |
Nepročítal jsem tu stránku, ale třeba vám to pomůže:
Upravil kosulic - 21.čvc.2015 v 19:17 |
|
Navara
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 22.čvc.2015 v 08:29 |
Tuhle stránku znám a ten kód jsem si prošel než jsem se pustil do vlastního řešení. Funguje to, ale má to jednu zásadní vadu. Nejdřív totiž musíte vytvořit obdélníkové pole se všemi dírami a následně nepotřebné vypnout. To funguje, ale Inventor má problém s výkonem pokud je těch děr hodně. Celkem svižně funguje, pokud je těch děr tak do 2000. Při větším počtu se začíná dost zpomalovat. V případě toho kódu z modthemachine.com vyplýtváte výkon na díry, které potom ani nepotřebujete.
|
|
raspi
Zasláno: 22.čvc.2015 v 08:47 |
PARÁRA!!! Zdá se, že to je přesně ono.
Pro ty, co dělají trubkové výměníky, tak to umí v sestavě i automaticky doplňovat jednotlivé trubky do děr (klasické pole komponent). Při změně skici (musí se pak znovu spustit Ilogic) se změní jak rozvrtání, tak i počet trubek. |
|
raspi
Zasláno: 22.čvc.2015 v 09:42 |
No akorát mám pocit, že to stejně jako v SolidWorksu strašně trvá, než to spočítá. Ten původní návrh v prvním příspěvku jsem se ani neodvažoval zkoušet.
Edit: Tak po třech hodinách hraní si s tím musím říct, že je to sice lepší než nic, ale... Několikrát to po nějaké úpravě vzoru přestalo fungovat a už to nešlo vrátit. Např. jsem přidal sražení hrany a při druhé změně skici rozvrtání se to "seklo". Dodatečné vypínání/zapínání to také nezvládá. HW náročnost jak psal p. Navara nic moc, takže pro častější editaci problematické. Upravil raspi - 22.čvc.2015 v 10:28 |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,246 sekund.