Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Jaký jiný CAD program na pro DWG formát |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
bluenite
Diskutér Přihlášen: 26.čvc.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: CAD generally, various Stav: Offline Bodů: 33 |
Téma: Jaký jiný CAD program na pro DWG formát Zasláno: 26.čvc.2005 v 13:49 |
Někdy dostávám výkresy v dwg formátu (2d i 3d) pr odalší editaci. Jaký
jiný program než Autocad lze doporučit pro další práci s nimi? Měl by
být co nejjednodušší, cena přijatelná, 100% kompatibilní s dwg
v.2000.
díky za tip Petr |
|
Machacek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
Zasláno: 26.čvc.2005 v 13:53 |
100% kompatibilitu Vam nikdo nezaruci. zkuste patrat treba po IntelliCADu, na netu najdete odkazy ale AutoCAD je AutoCAD |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21720 |
Zasláno: 26.čvc.2005 v 15:27 |
Jediný program 100% kompatibilní s AutoCADem (DWG) a za nižší cenu je AutoCAD LT - viz ceny
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
Jan Pajerchin
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér Přihlášen: 18.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: ZWCAD, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 78 |
Zasláno: 27.čvc.2005 v 14:22 |
Je to pravda. Ak chcete pracovať s DWG a nemať zbytočné nervy - iná voľba ako AutoCAD (LT) nie je. Škoda. Upravil Jan Pajerchin |
|
Kotlaba
TOP uživatel Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 382 |
Zasláno: 27.čvc.2005 v 15:44 |
Pry jeste existuje AutiSketch. Nedal by se pouzit ten? |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21720 |
Zasláno: 27.čvc.2005 v 17:12 |
nedal, AutoSketch sice podporuje DWG, ale vnitřně nerozumí (je to jen kreslítko) řadě typů entit a aspektů DWG formátu (3D, rozvržení, komplexní entity...)
|
|
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
Jan Pajerchin
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér Přihlášen: 18.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: ZWCAD, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 78 |
Zasláno: 17.říj.2005 v 04:16 |
Mením názor. Pôvodný názor ktorý som tu uviedol bol názor na základe dlhoročného vymývania mozgu a strašenia Autodeskom. Ako starý Autocadista som iný názor ani nemohol mať. Pravda je však taká, že AutoCAD aj keď je to naozaj najlepší (a takmer najdrahší) CAD má často problémy sám so sebou aj bez odvolávania sa na chybný DWG súbor pochádzajúci z iného CADu. Najnovšie som si dosť detailne otestoval jednu variantu IntelliCADu - BricsCad a musím konštatovať že ak zoberiem pomer cena/výkon, tak AutoCAD je ďaleko vzadu. Nuž čo. Objavil som Ameriku. Ale odporúčam to aj vám.
|
|
Machacek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
Zasláno: 17.říj.2005 v 06:33 |
Ja jsem sveho casu take koketoval s myslenkou prechodu na IntelliCAD, ale upustil jsem od ni v okamziku, kdy jsem zjistil, ze naprogramovani moji uzivatelske roletky by bylo az prilis slozite. Nebo mi to tak bylo alespon prezentovano a nebo jsem si to tak vysvetlil. Chtelo by to asi opravdu poradne vyzkouset a treba bych nazor zmenil. Zatim ale zustavam u LTecka, kde je ta cena alespon trosku "prijatelna". |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
Jan Pajerchin
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 18.říj.2005 v 06:22 |
No neviem aku roletku mate na mysli. Ak je to časť roletového menu - tak je to ako v AutoCADe. IntelliCAD/BricsCad má súbory menu (mnu) ako AutoCAD. Môj dôvod prečo som si ho všimol boli práve pokročilé užívateľské úpravy, ktoré vykonať v LT-čku už je problém. Ani sa na neho nedá normálne napojiť z inej aplikácie ... atď. IntelliCAD/BricsCad je presne to čo som hľadal.
|
|
Machacek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 18.říj.2005 v 06:52 |
Kdysi jsem u Vas absolvoval skoleni pres internet na uzivatelske upravy v LTecku s vyuzitim Dieselu. Udelal jsem si pro nase potreby nejake knihovny znacek, zakladni nastaveni vykresu (hladiny, cary, ...). Kdyz jsem tenkrat uvazoval o prechodu na IntelliCAD, tak jsem narazil na ten lisp a Visual Basic. A tom nejsem vubec zbehly. Takze zvitezilo LTecko. |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 18.říj.2005 v 08:09 |
Ano, IntelliCAD/BricsCAD má skoro všechno okopírované z AutoCADu, kromě jedné "drobnosti" - formátu souborů DWG. DWG soubory vytvořené (a interpretované) IntelliCADem nejsou 100% kompatibilní s AutoCADem a způsobují při následném zpracování AutoCADem různé potíže (je to podobné jako pseudoDWG z Microstation). Prostě, přípona je .DWG, ale obsah už tak úplně ne...
|
|
|
Machacek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 18.říj.2005 v 09:12 |
jestli si taky dobre pamatuji, tak mi tam schazela moznost kresleni car o urcite tloustce, tzn. zase bych se musel vratit k tloustkam podle barev :(
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
Kotlaba
TOP uživatel Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 382 |
Zasláno: 18.říj.2005 v 23:13 |
Pokud ve firme potrebujete prebirat od zakazniku vykresy v AutoCADu, asi by bylo nejlepsi si ten AutoCAD koupit take. Pokud je to ojedinela potreba, tak si vykresleni vykresu zadat do firmy, ktera ten AutoCAD ma. Ona setrnost je hezka vlastnost, als vocamcad az pocamcad.
|
|
Jan Pajerchin
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 24.říj.2005 v 15:49 |
Dobre dobre. AutoCAD LT je naozaj jediný 100% DWG kompatibilný systém. |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 2,175 sekund.