Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.000 registrovaných u nás, celkem 1.079.000 registrovaných (CZ+EN), přes 51.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.000 registrovaných u nás, celkem 1.079.000 registrovaných (CZ+EN), přes 51.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Jak přepínat grafické karty v notebooku. |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
Martin Haueisen
Diskutér Přihlášen: 23.čvc.2008 Lokalita: ČR (KV) Používám: AutoCAD 2020 Civil 3D Stav: Offline Bodů: 15 |
Téma: Jak přepínat grafické karty v notebooku. Zasláno: 04.čvc.2012 v 08:18 |
Mám notebook Lenovo ThinkPad Edge E520 s integrovanou grafickou kartou Intel HD Graphics 3000 + AMD Radeon HD6630M 1GB. Problém je, že když zobrazím protokol ladění v cadu, tak se mi tam jako 3D zařízení zobrazuje jen na integrovaná grafika od intelu. A to si myslím, že je špatně, měla by tam být ta radeonka. Já vím, že ta radeonka není certifikovaná, ale dá se to v cadu nějak manuálně přepínat. Mám nainstalované aktuální ovladače od výrobce notebooku, v catalistu mám nastaven pro cad vysoký výkon, tudíž radeonka. Karta je funkční. Děkuji za rady.
|
|
be_em
TOP uživatel Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
Zasláno: 04.čvc.2012 v 11:03 |
Aj ja mám Lenovo E520. Buď si nastavíte grafiku napr. podľa napájania alebo pre konkrétnu aplikáciu. ja odporúčam nastaviť si to tak ako to mám ja, t.j. ak je notebook na sieti (elektrickej) tak procesor aj grafika ide na plno a grafika je ATI. Ak je notebook na baterke tak procesor ide na "pol" plynu a grafika je integrovaná. Všetko nastavíte v Lenovo Power Manager. Už som to riešil tu:
Výkon podľa aplikácie |
|
Martin Haueisen
Diskutér Přihlášen: 23.čvc.2008 Lokalita: ČR (KV) Používám: AutoCAD 2020 Civil 3D Stav: Offline Bodů: 15 |
Zasláno: 04.čvc.2012 v 13:12 |
Díky za reakci, výkon mám nastavený úplně stejně jako vy. Když jedu na 220V, tak mi podle catalystu běží autocad na AMD radeon, ale když se podívám do protokolu ladění v autocadu, tak tam mi to píše, že je jako 3D zřízení používána ta integrovaná karta. Takže je něco špatně. Neexistuje v autocadu nějaký příkaz, pomocí kterého se přepínají manuálně grafické karty, stějně jako je příkaz WHIPTHREAD pro používání více jáder procesoru?
|
|
Elias.Grodin
|
|
be_em
TOP uživatel Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
Zasláno: 04.čvc.2012 v 19:50 |
Tak to už neviem ... ja keď dám príkaz 3D config a potom dám View Tune Log tak mi vypíše toto:
Machine Configuration --------------------- Processor Speed : 2.4 GHz RAM : 8103 MB 3D Device --------- Name : AMD Radeon HD 6630M Manufacturer : AMD Chip set : Radeon HD 6630M Memory : 1729 MB Driver : 8.17.0010.1072 (inak nemám zapnutú funkciu Hardware Akceleration, lebo vtedy mi to slušne sekalo, v cade sa nedalo vôbec robiť, keď som to vypol všetko OK, výkon je slušný) |
|
Martin Haueisen
Zasláno: 04.čvc.2012 v 19:55 |
Tak problém vyřešen. V catalystu jsem nastavil manuální ovládání a dal výkon na maximum a už je to vše pořádku. I autocad ukazuje správně:
3D zařízení ----------- Název : AMD Radeon HD 6630M Výrobce : AMD Čipová sada : Radeon HD 6630M Paměť : 2759 MB Ovladač : 8.17.0010.1091 Takže to nakonec byla jen banalita, ale trvalo mi to 2 dny než sem na to přišel :-) |
|
Elias.Grodin
|
|
be_em
Zasláno: 04.čvc.2012 v 20:31 |
A ako funkcia hardware Akceleration (zapína sa to ikonkou úplne vpravo dole) - funguje to korektne?
|
|
Buba
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
Zasláno: 06.čvc.2012 v 08:45 |
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,848 sekund.