Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
jirka h ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 31.led.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Allplan, AutoCAD, Revit Stav: Offline Bodů: 83 |
![]() Zasláno: 30.říj.2007 v 11:39 |
Omlouvám se za dotaz tak trochu mimo téma, ale znáte přesná pravidla pro výpočet užitné plochy místnosti? Lze to najít na webu nebo v normách? Nikde jsem to nenašel. Dříve to řešila norma pro Obytné budovy, ale to už neplatí. Díky.
|
|
![]() |
|
Balda ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 19.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: hlavu :) Stav: Offline Bodů: 251 |
![]() |
Užitná plocha je plocha místnosti bez započetení konstrukcí tj. plocha podlahy mezi stěnami.
Touto definicí se řídím v projektech. Zajímavé je srovnání s metodikou ostataních států EU viz. PDF odkaz strana 95, příloha 1, definice: Podlahová plocha užitná http://www.mmr.cz/upload/files/bytova_politika/05_1208_MP_Statistika_bydleni_konec_web.pdf |
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
... norma "neplatí" ale stále sa to robí podľa nej
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Jak to tedy prosím je s tou užitnou plochou místností?
|
|
![]() |
|
josefk ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.srp.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCad LT 2010, Cadkon 2011 Stav: Offline Bodů: 81 |
![]() |
Taky jsem tento problém řešil v souvislosti s novou sazbou DPH. Užitná plocha místnosti se rozumí prostorově uzavřená čát stavby. Do podlahové plochy se započítavají i vestavěné skříně, kuch. linky apod.
Jde najít na stránkách min. pro místní rozvoj.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Děkuji a co prahy pod dveřmi?
|
|
![]() |
|
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
Prahy pod dveřmi tam patří taky, aspoň podle mě. Já je tam započítávám.
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
Já si naopak myslím, že prah dveří, včetně ostění ve zdivu např. 450 mm se do užitné plochy nepočítají.
Někde jsem toto dřívě vyčetl nebo mi to někdo vysvětlit takto Užitná plocha = plocha, která se dá v místnosti využít - tzn. dveřní otvor se jinak využít nedá něž na vstup do místnosti. Jiné je o u niky od podlahy, která by započítána být měla. Upravil zdrk - 08.pro.2007 v 19:00 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Měl jsem na to donedávna jasný názor, kdy pro výkresy realizačky jsem započítával skoro vše tzn. i prahy, ale včera mě kolega nahlodal. A pro studie nebo výkresy, které prodávaly byty jsme prahy nazapočítával, ale chtěl jsem znát nějakou přesnou definici. Pravděpodobně bude na stránkách MMR, musím pohledat.
Upravil PepaR - 08.pro.2007 v 20:48 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,426 sekund.